10.1.2018 9270 visningar 2 minuter läst

6 skäl till att du nu ska besöka din ögonläkare

Erkänn! Om det inte var talan om en nödsituation så hade ögonläkaren inte varit bland din ”att-göra”-lista. Eller ännu värre om du redan bär på glasögonbågar och att synen verkar ’helt ok’, och på så vis är en regelbunden kontroll onödig, eller hur? Nåväl, så är dina ögon definitivt inget som du ska ignorera och en ögonkontroll är således ingen sak man gör en gång i livet. Dessa 6 vanliga tecken visar att det är hög tid att besöka din ögonläkare.

1. Du är 40+

Det är viktigt att du under hela ditt liv regelbundet kontrollerar dina ögon. Dessvärre så kommer din syn inte kvarstå i bästa form för alltid. Men för dem som aldrig haft glasögonbågar och är redan över 40 så är en tillfällig kontroll en smart idé att göra. Det finns en stor chans att dina ögon skulle uppskatta ett par läsglasögon.

2. Suddig syn

Om du upplever svårigheter med att se föremål på avstånd så har du möjligtvis suddig syn. De vanligaste orsakerna för detta är närsynthet (myopi) och översynthet (hyperopi). Du kan inte åtgärda felet utan din ögonläkare. Slösa inte bort din tid och besök din ögonläkare innan det blir värre.

3. Du ser 2 istället för 1

Köp ett par, och få en gratis – bra deal, eller hur? Dock inte när det kommer till din syn. När dina ögon börjar förvirras med hjärnan och föremålen förblir dubbelseende så indikerar detta allvarliga avvikelser i ögonen som inte bör ignoreras.   

4. Du kan inte skilja mellan färger

Svårigheter med att skilja mellan färgnyanser eller färgintensitet kallas också för färgblindhet. (O)lyckligtvis berör denna sjukdom mestadels män och kan vara mycket irriterande. Om du råkar ha det här synproblemet, konsultera din ögonläkare för mer information.

6 skäl till att du nu ska besöka din ögonläkare

5. Ögonen gör ont och blir röda

Den här symptomen ignoreras ofta, särskilt efter många timmar framför datorskärmarna. Extrem smärta och ögonrödhet kan indikera infektion som kräver en expert. Båda symptomen kan innebära ögonbelastning, även känd som asthenopi, som verkligen kräver läkarvård.

6. Du bär redan på glasögonbågar

Att undersöka ögonen är inte något man gör en gång i livet. Om du bär på glasögon så bör du fortfarande besöka din ögonläkare. Receptbelagda glasögon återställer nämligen inte ditt synfel, utan de bromsar enbart ner degenerationsprocessen, vilket händer oavsett. Ifall det var ett tag sedan du kontrollerade dina ögon så kan det vara bra att boka in ett nytt besök igen.

6 skäl till att du nu ska besöka din ögonläkare
Att få hjälp vid rätt tidpunkt kan rädda din syn från långvariga problem. Om du känner dig familjär bland de punkterna vi diskuterade så kan det vara bra att boka in ett nytt besök hos din ögonläkare så snart som möjligt. När du har gjort det så är det sista steget att välja ett par bågar. Beställ de nästa vecka, du kan njuta av 50% RABATT på alla receptbelagda glasögon hos eyerim och spara en förmögenhet. Spana in hela vår glasögonkollektion här.

Snabbtips: Om du arbetar länge framför en datorskärm så kan det vara bra att boka in läkarbesöket en förmiddag. Datorskärmar bredar ut ögonpupillerna under dagen, vilket i sin tur kan påverka undersökningen negativt.

Alica

Jag är en kundtjänst agent - en av de yngsta medlemmarna i eyerimfamiljen. Jag handskas bra med människor, interaktion och tar hand våra kunder från hela Europa för att göra de nöjda varje dag. Jag sjunger ofta även fast jag inte är bra på det, och har sparat pengar under en lång tid för att köpa en liten gris.

RELATERADE INLÄGG
Solglasögon för din ansiktsform: HJÄRTFORMADE ANSIKTEN

Ta reda på vad som är rätt solglasögon för hjärtformade ansikten. Bli inspirerad av många olika former och färger som passar dig bäst! Allt finns på eyerim.se.

4 Mest Vanligaste Ansiktstyperna - Vilken har du?

Räkna ner till sommaren med vår ansiktsguide för sommaren och välj de bästa solglasögon för livet.

Det bästa streetstyle-utseendet från Fashion Week 2018

Modeveckor är en stor grej för alla som jobbar inom modebranschen och vi är här för att ta dig till gatan strax före början av modeshowens mani.

DISKUSSION