Välkommen tillbaka till vår veckovisa guide för ansiktsformer! Som du redan vet så är skapandet av ett överraskande utseende uppnås enkelt om du kan bestämma din ansiktsform. Förra veckan presenterade vi några tips för ovala ansikten. Idag är en härlig dag och solen skiner fortfarande - låt oss prata om hjärtformade ansikten nu!

Först och främst så är frågan: hur vet man att ansiktet är hjärtformad? Tja, det finns en massa karakteristiska särdrag som alla hjärtformade ansikten delar. Naturligtvis liknar ditt ansikte ett hjärta, men jag antar att det här tyvärr inte är tillräckligt för dig att veta. Låt oss ta reda på om din ansiktsform matchar följande kriterier:

• Du har höga och framträdande kindben
• Du har en pekat och smal haka
• Den bredaste delen av ditt ansikte är överst (bred panna)
• Den smalaste delen av ditt ansikte ligger längst ner

Jackpott? Är du en hjärtformad person? Om så är fallet, hur vet du vilka solglasögon som passar dig bäst? Låt oss kolla in de snygga nyanserna handplockade av vårt team för både herrar och damer.

DAMER

Detta är underbart! Ditt ansikte liknar ett hjärta som vanligtvis betyder att hakan är smal och din panna är bred. När det gäller att välja glasögon bör ditt mål vara att harmonisera dina ansiktsproportioner - minimera bredden på toppen och bredda hakan. Balansera ditt ansikte hela tiden med klassiska aviators eller markera dina kindben med några framstående cat-eye solglasögon. Halvram eller ramlösa solbrillor - det finns inga gränser för dig här. Du kan dra ut i en trendig browline eller till och med runda nyanser. Var försiktig när det gäller färger - mörkfärgade ramar är inte dina vänner.

Perfect match for your face shape heart face sunglasses

HERRAR

Välkommen till den underbara världen! Karaktäriserad av en smal haka och bred panna, ditt ansikte behöver solglasögon som riktar uppmärksamhet nedåt. Sök efter ramar som är bredare än pannan - Ray-Ban Clubmaster eller cat-eye kan fungera bra för dig, och för damerna. Beefa upp ditt utseende med tunna skalmlängder, halvkantiga eller till och med ramlösa nyanser - det finns massor av variationer! När det gäller färg kan du enkelt mjuka upp ditt utseende genom att välja ljusa färger och detaljer som tortoise. Å andra sidan, om du vill uppnå ett slående utseende är prickiga nyanser de rätta för dig.

Perfect match for your face shape heart face sunglasses

Bli inte förvånad över de olika alternativen du har, ditt ansikte är verkligen mångsidig och många olika stilar passar dig. Om det är för mycket för dig, använd vårt virtuella Try-on på eyerims hemsida - det kan hjälpa dig att välja rätta glasögon. Prova själv, eller bjud in en vän för att få en annan åsikt. Förresten, finns det fortfarande ingen match för dig? I nästa veckas ansiktsformguide kommer vi att sparka av några variationer för alla er med rektangeansikten. Vi är strax tillbaka!