15.9.2017 12010 visningar 2 minuter läst

Solglasögon för din ansiktsform: REKTANGULÄRA ANSIKTEN

Hallå där! Det har bara varit en vecka sedan vi senast gav rekommendationer om hur man väljer de mest passande och stiliga solglasögonen för ditt ansikte. Förhoppningsvis kan några av er redan tillämpa de tips vi gav ut. Om inte, så kan idag vara lyckodag - om du har ett rektangulärt ansikte!

Så, först och främst, så ska vi låta oss ta reda på om ditt ansikte verkligen består av den rektangulära formen. Det är ganska svårt att lista ut det på egen hand, men med vår hjälp verkar uppgiften inte så komplicerad! Läs den här korta beskrivningen nedanför och om du utan tvekan kan kryssa av alla punkter på listan så är det troligt att du läser rätt artikel:

• Ditt ansikte är avlångt och tunt

• Ansiktslängden distanserar sig från bredden

• Dina kinder är mestadels i linje med dina käkben

• Din käklinje har en jämn och mjuk vinkelhake, och du kan likväl ha en spetsig haka

Det kan uppstå en viss förvirring om hur man skiljer sig åt mellan ovala och rektangulära ansiktsformer. Ett allmänt tips är att se till om din käklinje liknar en halvcirkel - då har du definitivt ett ovalt ansikte! Annars så är den rektangulära formen bekräftad och du kan skrolla ner för att läsa en massa bra idéer som vi har samlat in, speciellt för dig.

KVINNOR

Kvinnor med en Liv Tyler-liknande ansiktsform kommer instinktiv att uppmärksammas av en skrymmande modell som balanserar och proportionerna ansiktet med en tendens att yttra sig med sin accessoar. Du har rätt, oversized solglasögon är definitivt ett måste!

Med hänsyn till glasögonformen så skulle det bästa valet vara fyrkantiga eller runda brillor. I Wayfarers profilerar du dig, och den gör trixet med att utvidga dina kindben. Om du är en respektlös tjej så passar även pilotglasögon såsom aviators, samt attraktiva clubmasters eller cat-eye brillor som framhäver dina kindben och gör ditt utseende prickig och förträfflig beroende på vad du gillar!

Sunglasses for your face shape rectangle faces women

HERRAR

Mannens urval är oftast mindre tilltagande, men inte den här gången! Tjusiga fyrkantiga brillor, eller stora wrap-brillor som kommer i hel ram är ett perfekt val för att berömma en någorlunda naturlig outfit. Gitchiga färgglas med svarta linjer framhäver ett vackert utseende. För killar som letar efter något annat alternativ så är ett par solbrillor med runda halvramade clubmasters en rekommendation, särskilt om du har på dig de med en kostym, då är du en flink!

Som regel bör du undvika tunna småbrillor då de kommer se klumpiga ut. Tillskillnad från mörkfärgade, oversized modeller som synligt breder ut ansiktet och snyggar till utseendet!

Sunglasses for your face shape rectangle faces men

Klassiskt eller sexigt, smart eller läckert - oavsett vilken stil du föredrar så kan du hitta en massvis med snygga, färgstarka och traditionella svarta brillor för avlånga ansikten. Prova de med vår virtuella try-on! Testa själv, eller bjud in en vän. Förresten, finns det fortfarande inga matchande par för dig? Nästa veckas guide erbjuder vi några variationer för all er med runda ansikten. Vi är strax tillbaka! 

Ivana

Jag ansvarar för kundvård - en av de tidigare familjemedlemmarna till eyerim. På senare tid har jag lagt fokus på att blogga där jag kombinerar min kreativitet med filosofisk passion och konst. Jag är en fransk bulldogsfreak beroende av allt som relateras till Skandinavien.

RELATERADE INLÄGG
Det bästa streetstyle-utseendet från Fashion Week 2018

Modeveckor är en stor grej för alla som jobbar inom modebranschen och vi är här för att ta dig till gatan strax före början av modeshowens mani.

Storleken avgör - Hur man väljer rätt storlek på glasögon

Ta reda på hemligheten för välja rätt bågstorlek. Spana in några användbara tips för att säkerställa att dina nya glasögon perfekt passar ditt ansikte.

6 skäl till att du nu ska besöka din ögonläkare

Att få hjälp vid rätt tidpunkt kan rädda synen från långvariga synproblem. Det finns 6 tecken på att du omgående bör göra en ögonkontroll.

DISKUSSION