3.1.2018 30642 visningar 3 minuter läst

En enkel guide om hur du rengör dina skidglasögon så att de varar längre än en säsong

Skidglasögonen är ett viktigt verktyg för alla skid- och snowboardåkare, och om du önskar att de varar längre än en säsong så bör du ta hänsyn till att ta hand om dem ordentligt. Att rengöra dina skidglasögon är superenkelt och kräver inga redskap. Här kommer 5 ultimata tips som hjälper dig att behärska gogglevård.

#1 Fanns dina skidglasögon i en förvaringspåse? Använd den.

Nästan alla skidglasögon från eyerim kommer med i någon form av förvaringspåse. De snygga skidglasögonen som du precis har köpt förtjänar inte att repas eller förstöras; och ha alltid i åtanke att förvara de ordentligt när du inte använder de, och se till att bevara de säkert.

#2 Göra och inte göra med hänsyn till rengöringen av ytterlinsen

Snö, isbeläggning och regn kan trassla till med vyn. Det krävs inget särskilt för att rengöra ytterlinsen. Det bästa är att skaka loss snön och låta linsen torka av sig självt. Endast efter att den har torkat så kan du rengöra linsen genom att gnugga eller rensa med goggle-påsen eller med en mikrofiberduk.
Snabbtips: Isbeläggning bör först torkas innan du rengör linsen. Lägg den innanför jackan eller värm upp den genom blåsa varmluft från munnen. På så sätt hindrar du att den repas.

Rengör aldrig skidglasögonen med en handske eller trasa. Materialet kan gnugga bort den reflekterande linsbeläggningen eller repa linsen. Snö är heller inget hjälpmedel i den här situationen. Iskristallerna medför och innehåller ofta smutspartiklar som kan orsaka mer skada än nytta.

ako sa starat o lyziarske okuliare oakley prizm
5 tipov ako sa starat o lyziarske okuliare

#3 Uppmärksamma innerlinsen

Att rengöra den inre linsen har en lika stor betydelse. Många tillverkare applicerar en anti-dimbeläggning på den inre linsen, och kan enkelt tynas bort om det inte rengörs korrekt. Bästa sättet att bevara beläggningen är att lämna linsen orörd. Men i vissa fall så kan dammpartiklar och snö tränga sig igenom skiktet och på så sätt måste man hantera detta. Börja med att skaka loss snön och lämna linsen till att lufttorka av sig självt. Om det finns fukt på insidan så ska du inte gnugga bort det, då försvinner anti-dimbeläggningen vilket du definitivt inte vill.

#4 Ha ett extra par

Att ha ett extra par skidglasögon i backarna kan vara en riktig god idé, inte minst bara för väderförhållandet. I händelse av att du ramlar och att snön trängt sig igenom skidglasögonen så kan du enklast ta tag i ditt backup-par och fortsätta åka medan du torkar ut den andra och håller den i gott skick.

#5 Kvalité varar längre

Om du besitter kunskaperna att ta hand om dina skidglasögon, kommer de vara längre än en säsong. Kvalitén på varumärket och skidglasögonen har även en viktig faktor. Bättre linser varar längre, billigare varianter har inte alltid förmågan att hänga med i backarna. Därför erbjuder vi på eyerim ett stort utbud av skidglasögon med varumärken som tillverkas från marknadsledare i avseende på fokus inom teknisk precision, klarsynthet och ultimat åkupplevelse. Å andra sidan så bör du alltid ha i åtanke att även skidglasögon som tillverkas av högkvalitativt material behöver fortfarande skyddas och omhändertas.

5 tipov ako sa starat o lyziarske okuliare

Sättet som skidglasögon tillverkas behöver tas hand om ordentligt, och du har redan betalt en stor summa av en anledning. Om du inte vill köpa ett nytt par för varje säsong så behöver du vårda skidglasögonen. Följ vår enkla guide, och dina favoritpar av skidglasögon kommer finnas med dig under kommande åren. Om du vill spana in de senaste vinterkollektionerna av goggleexperterna såsom Oakley, uvex, Bolle med mera, så besök vår hemsida – där finns alla!   

 

Daniel

Jag är affiliate manager hos eyerim. Jag letar efter kreativa samarbeten och skapar kampanjer hela tiden. En gång vann jag en skönhetstävling, och jag har ukrainska rötter. Min dag börjar alltid med en kopp espresso.

RELATERADE INLÄGG
Bästa sommarmärket: Möt Horsefeathers!

En annan ny månad och ett annat varumärke har lanserats bland vår kollektion. Här är sommarfavoriten - låt oss få träffa Horsefeathers!

En oordnad elegans: 35/139 Tokyo

Vårt senaste sommartillägg är märket från 35/139 Tokyo – ett vackert och elegant glasögonpar. Låt oss först förvarna dig, de är väldigt beroendeframkallande!

Solglasögon för din ansiktsform: REKTANGULÄRA ANSIKTEN

Ta reda på vad som är rätt solglasögon för avlånga, rektangulära ansikten. Bli inspirerad av många olika former och färger som passar dig bäst!

DISKUSSION