3.7.2019 79229 visningar 5 minuter läst GÅ TILL EYERIMS ONLINEBUTIK

Hur man upptäcker äkta Oakley solglasögon

Oakley är en av ledarna inom sportglasögon och erbjuder några utav de bästa solglasögonen du kan ha till ögo. När du köper ett par eller två så vill du naturligtvis veta om ifall de är äkta, speciellt när du shoppar på nätet. Följ denna guide för att lära dig skilja på falska Oakleys från de äkta.

1 Kvalitén

När du håller i dina Oakleys så ska de ha en känsla av en kvalitetsvikt. Gångjärnen bör vara stabila, och skriften över skalmlängden skall vara av hög kvalite, om du noggrant tittar närmare på dem.

how to spot fake oakley sunglasses

Kontrollera innehållet

Majoriteten av alla Oakley-solglasögonen medföljer:

Boxförpackning
Nya Oakley solglasögon packas i en märkesbox. Kontrollera noggrant alla bilder och skrifter på förpackningen - de ska matcha de som används officiellt av Oakley. Boxen inkluderar även alla viktiga produktdetaljer såsom tillverkningsinformation, streckkoder, modellnamn, båge och linsbeskrivning. All information inuti boxen ska matcha det som markeras på solglasögonen.

Fodral och rengöringsduk
Äkta Oakleys inkluderar alltid en högkvalitativ fodral eller en mikrofiberpåse. Vanligtvis har båda en Oakley-logga, men dess avsaknad behöver nödvändigtvis inte indikera på att du har fått ett par falska Oakleys. Det medföljer alltid en rengöringsduk i fodralet. Däremot så ingår det ingen rengöringsduk om du får solglasögonen i en påse då den själv fungerar som en rengöringsduk tack vare dess mikrofibermaterial. Kontrollera alltid kvaliteten av fodralet och påsen - om det ser billigt ut så kan du utgå från att se över andra ställen för att bekräfta om de är äkta.

Kvalitetsdokument
Idag inkluderar de flesta varumärken ett äkthetsintyg, garantikort eller annat motsvarande underlag. Oakleys äkthetsintyg finns normalt i ett större dokument med ett markerat "O" på sidotoppen. Certifikatet är den mest tydliga indikatorn på mottagandet av en äkta Oakley-produkt. Det är rekommenderat att du går igenom innehållet och ser över typsnittet, felstavningar eller något formellt som kan indikera dess legitimitet.

how to spot authentic oakley sunglasses

3 Närvaron av Oakley-loggan

Oakleyloggan syns på många olika ställen såsom på skalmlängden eller förpackningen.

Fodralpåsen
"O" symbolen finns vanligtvis markerat på överdelen av fodralet, eller på sidan av påsen.

Skalmlängd
Oakley-loggan ska synas tydligt över skalmlängden och förekommer i 2 variationer: Ett 'O'-tecken omgiven i bågen, eller så står det 'Oakley'. Se till att 'O'-tecknet överensstämmer med Oakleys officiella. Om loggan är färglagd eller om den saknas helt så har du med stor sannolikt fått ett par falska Oakleys.

how to spot fake vs authentic oakley sunglasses

how to spot authentic vs fake oakley sunglasses

4 Kontrollera skalmlängden

Ta en närmare titt på dina Oakley-solglasögon. På vänstra innersidan av skalmen ska det finnas modellnamn, nummer och storleksdetaljer. Alla dessa specifikationer ska matcha informationen i Oakley-boxen. En annan indikation kan vara själva typsnittet, storlekstecknet eller stora mellanrum i texten.

Majoriteten av Oakleys tillverkas av färgad plast, och om du skulle bryta upp den i två delar så ska plastens inre färg motsvarande den yttre. Men detta stämmer inte riktigt med alla Oakley produkter då vissa produceras olika.

how to spot fake vs authentic oakley sunglasses

5 Checka inpräglingen av linsen

Det är inte alla Oakleyglasögon som har ett inpräglat ord eller mönster på linsen, men några utav de har det. Jag tyckte att det kunde vara intressant att inkludera detta om du skulle stöta på en glasögonmodell med någon textur och undrar ifall den ska finnas där eller inte.

Det finns Oakleymodeller som har ett 'Oakley' tecken inpräglat intill näsbryggan. De modellerna är oftast Polariserade glas eller av Prizm utgåvorna, bestående av en stor bokstav på ena linsen. Ibland släpper Oakley specialutgåvor t.ex. för att uppmärksamma bröstcancer.

Klistermärket
Likt Ray-Ban; om du får ett par Oakleyglasögon med ett klistermärke på linsen så är chansen stor att de är falska. Du kan enkelt märka av skillnaden mellan ett klistermärke och ett statiskt klämtyp av 'P' som Oakley tillsätter för att markera att glasen är polariserade, och dessa är inga klistermärken som limmas fast över linsytan på samma sätt som många falska solglasögon.

how to spot authentic oakley sunglasses

Observera att denna guide inte garanterar någon autenticitet då Oakley alltid kan göra ändringar på deras tillverkningsprocesser. Vi kommer givetvis att hela tiden uppdatera innehållet med kommande förändringar.

Branislav

Jag är medgrundare till eyerim - allt relaterat till branding och UX är det jag jobbar med varje dag. Jag gillar kombinationen av sport och filosofi - det finns fortfarande två eller tre böcker på mitt skrivbord bredvid gymkortet. Jag ogillar duvor och jag bär inte på glasögon även om jag borde.

RELATERADE INLÄGG
TOPP 5: Bästa skidglasögonen för vintersäsongen 2017/2018

Oavsett erfarenhetsnivå eller budget så finns det alltid ett par skidglasögon som väntar på dig. Här kommer vår lista på de 5 bästa skidglasögonen för vintersäsongen 2018/2017.

Olympiska Vinterspelen

Är du en liten sportnörd? Läs igenom snabbt och läs mer om vilka glasögon din favoritidrottare har under Vinterspelen 2018!

DISKUSSION