21.2.2018 163982 visningar 5 minuter läst GÅ TILL EYERIMS ONLINEBUTIK

Oakley PRIZM technology – Linsen som revolutionerar sport

Oakley är ledande inom linsteknik för sport sedan länge. Med lanseringen av PRIZM lens technology så har synen för sportspecifika miljöer blivit magiska. De blev omvälvande som tar sol- och skidglasögon till en helt annan nivå. Vad är all hype om Prizm, hur fungerar det, vad har det att erbjuda och hur kommer det sig att tekniken blivit så populär bland de största idrottarna i världen? Vi har svaret.

Vad är PRIZM och hur fungerar det?

Trots att dina ögon kan differentiera mellan 10 miljoner färger och se objekt röra sig i olika ljusförhållanden, så behöver de ibland hjälp att se saker som hjärnan normalt inte kan bearbeta. Genom att uppmäta hela det elektromagnetiska spektrumet i väldigt specifika miljöer, så har Oakley noga studerat och försökt definiera de mest betydelsefulla färgerna i detaljerade ståndpunkter såsom floder, vägar och sträva bergsluttningar. Efter 15 år av forskning och utveckling introducerade Oakley sin Prizm™ linsteknik som i grunden finjusterar synen utifrån unika sportmiljöer, så att linserna hjälper till att betona färger och bidra till att förbättra prestandan och säkerheten.

Den här tekniken är i grunden den första specialkonstruerade linsen för specifika sporter och aktiviteter, och är helt enkelt revolutionerande som löser alla omgivande problem som idrottare dagligen kämpar med. Oakleys mål är att revolutionera sport, och vi måste erkänna här att de går i rätt väg!

 

Finns det skillnad mellan Prizm och Polariserande linser?

Ända sedan Oakley lanserade deras Prizm lins så har det blivit en stor hype av denna teknik, men det finns fortfarande många som tror att det inte föreligger någon stor skillnad på Prizm och Polariserande linser. Men det korta svaret är ’ja, det är det’, Polarisering och Prizm har stora skillnader. Prizm linser är i princip en familj av kontrastlinser, men det som skiljer dem från resten är att de kan finjustera vilka färger som exakt kan filtreras eller passera genom spektret. Den här förmågan gör att olika Prizm-linser kan optimeras för specifika sporter, eller aktiviteter, så som golf, vandring, skid- och snowboardåkning. Polariserande linser, å andra sidan, är ett filter som blockerar all horisontellt ljus som återspeglas från släta ytor såsom våta vägar eller vatten. Principiellt så kan varje lins potentiellt bestå av ett polariserande filter, oavsett om linsen är kontrast, Prizm eller neutral.

Oakley Prizm skidglasögon – Revolutionerar vintersporter

Oakleys snow sports Prizm lens lanserades först ut 2014 och redan då så visste alla på Oakley att den skulle förbli juveln i sortimentet. Sedan lanseringen så har Oakley inte slutat med att släppa nya utgåvor för vintersporter. Skidglasögon med PRIZM™ lens technology gör att du kan se stötar, hål och alla viktiga detaljer på backen som ögonen alltid kämpat över att se. Dessa revolutionerande linser kommer i sex olika färger, vars alla kan presteras utifrån ett större intervall av ljusförhållanden.

Oakley PRIZM™ Black Iridium
Oakley PRIZM™ Black Iridium
Förhållanden: Ljust / Soligt väder
VLT: 3 - 8%
Kategori: S3


Oakley PRIZM™ Sapphire Iridium
Oakley PRIZM™ Sapphire Iridium
Förhållanden:
Ljust / Medium / Molnigt
VLT: 8 - 18%
Kategori: S3 - S2


Oakley PRIZM™ Jade Iridium
Oakley PRIZM™ Jade Iridium
Förhållanden:
Ljust / Medium / Molnigt
VLT: 8 - 18%
Kategori: S3 - S2


Oakley PRIZM™ Torch Iridium
Oakley PRIZM™ Torch Iridium
Förhållanden:
Ljust / Medium / Molnigt
VLT: 8 - 18%
Kategori: S3 - S2


Oakley PRIZM™ Rose
Oakley PRIZM™ Rose
Förhållanden: Medium / Snö & Dimma
VLT: 18 - 43%
Kategori: S2 - S1


PRIZM™ Hi Pink Iridium
PRIZM™ Hi Pink Iridium
Förhållanden: Låg / Snö & Dimma
VLT: 43 - 80%
Kategori: S1

Goda nyheter! Idag finns PRIZM™ teknologin på alla favorita Oakley skidglasögon, så att du kan njuta av perfekt synklarhet oavsett din stil. Från världsomspännande bästsäljaren Oakley Flight Deck och lillebrorn Oakley Flight Deck XM eller de snarlika Oakley A-Frame 2.0 till Oakley Airbrake XL som har sin populära Stormtrooper utseende. Oh! Och naturligtvis vår favorit Oakley Line Miner också! Tro oss, traditionella old-school linser kommer att glömmas bort så fort du upplever denna Prizm-magin.

Prizm-teknologin är godkänd bland många stora atleter. Världsmästaren och slopestyle åkaren Mark McMorris är en av många olympiska medaljörer som har testat snöoptimerade Prizmlinser, och idag har han sin egna Oakley Signature Series tillgänglig hos eyerim. För att inte tala om legender som Lindsey Vonn, Shaun White eller Aksel Lund Svindal vars framgångar vittnar om den revolutionära förmågan från magin som kallas PRIZM.

Oakley PRIZM ski goggles

Oakley Prizm sportglasögon – Golf, Road, Trail och mer

Oakley-ingenjörer tryckte på gränserna för Prizmtekniken ännu längre. De testade flera sportmiljöer, och idag finns det många Oakley solglasögon som har PRIZM linser optimerat för sport av alla slag, så som Prizm Golf, Prizm Road, Prizm Trail och mycket mer.

PRIZM™ Road sport sunglasses
PRIZM™ Road

Den här linsen förbättrar ”the blues and greens” och hjälper varje cyklist att se alla detaljer och förändringar på vägytan. Hugg i ett par av Oakley Rader EV PATH Prizm och njut av turen.

PRIZM™ Golf sport sunglasses
PRIZM™ Golf

Den här linsen gör att golfare ser förändringar i texturer och olika färger i grönt. Styr om kursen till ett par Oakley Flak Draft Prizm soglasögon och se tydligt var gropen börjar och där det slutar grönt.

PRIZM™ Trail sport sunglasses
PRIZM™ Trail

En fantastisk lins som förbättrar de röda och bruna färgerna så att du snabbt upptäcker sand, stenar och rötter i leriga förhållanden. Prova Oakley EVZero Path Prizm – perfekta valet för spårlöpare, vandrare och mountainbikers som älskar adrenalin.

PRIZM™ Deep water polarized sport sunglasses
PRIZM™ Deep Water

Vattensport älskare, heads up! Denna polariserande lins lyfter perfekt de gröna och röda färgerna och filtrerar ut nyanser av blått – ganska användbart i öppet vatten. Med ett par av Oakley Holbrook Metal Prizm så får du en bättre bild av vad som händer där nere.

Både Oakley Prizm Snow och Sport-linser ger en drastiskt förbättrad kontrast vilket resulterar i en fantastisk visuell upplevelse i alla sporter. Gå till oakley.com och lär dig mer om PRIZM™ lens technology och utforska alternativen som finns. Nyligen så gick Oakley ihop med VSCO som är en populär fotografisk editerare för att frambringa Prizm-teknologin direkt till din telefon. Så, om du undrar hur det är att se genom Prizm, spana in deras häftiga Oakley Prizm presets och se skillnaden.

Oakley PRIZM sport sunglasses polarized

Inga ord eller bilder kommer någonsin kunna uttrycka ’Prizm-lens’ upplevelsen, du måste prova det själv! Spana in vårt utbud av Oakley skid- & snowboardglasögon med denna magiska teknik och utforska vad perfekt synklarhet innebär. Köp och välj skidglasögon hos eyerim fram till 25/02 och njut av 20% RABATT på din beställning. Och här blir det ännu bättre…om du går in på vår facebook-sida nu så kan du vinna en budget på 1000 SEK för ett favoritpar VAD SOM HELST hos eyerim. Vi håller tummarna!

Ivana

Jag ansvarar för kundvård - en av de tidigare familjemedlemmarna till eyerim. På senare tid har jag lagt fokus på att blogga där jag kombinerar min kreativitet med filosofisk passion och konst. Jag är en fransk bulldogsfreak beroende av allt som relateras till Skandinavien.

RELATERADE INLÄGG
Hur man upptäcker äkta Oakley solglasögon

Nu kommer en till guide för att upptäcka autentiska glasögon. Lär dig skilja på falska Oakleymodeller från genuina - redan vid första ögonblicket.

Luxottica Dagarna - Hösten 2017

Spana in alla nya samlingar från Ray-Ban, Oakley, Dolce & Gabbana, Persol och mycket mer inför höstsäsongen 2017.

Solglasögon för din ansiktsform: HJÄRTFORMADE ANSIKTEN

Ta reda på vad som är rätt solglasögon för hjärtformade ansikten. Bli inspirerad av många olika former och färger som passar dig bäst! Allt finns på eyerim.se.

DISKUSSION