20.4.2018 6935 visningar 2 minuter läst

Gör dig redo för soliga dagar – 4 snabbtips på hur du INTE ska välja dina solglasögon

När solen kommer så inser vi hur plötsligt alla de saker som saknas i våra liv för stunden – fin solbränna, gå ner i vikt, nya kläder och bra kvalitativa brillor som skyddar ögonen. Här kommer några av de mest populära myterna på nätet som du ska undvika när du shoppar nya solglasögon.

Myt #1: ,,Ju coolare, desto bättre”

Extraordinära Miu Miu Solglasögon i Ljusgråa-/Grön Färg med Gråa Glas

Inte sant.

Det är en fantastisk känsla när du har hittat ett par solglasögon som gör att du ser fabulös och synkad med det senaste modet. Solglasögon är inte bara en trendig outfit. Men den viktigaste faktorn när du väljer solglasögonen för sommaren är UV-skyddet. Att skydda dina känsliga ögon med ett par kvalitétsbrillor är dagens stil idag, vänner! På eyerims hemsida hittar du senaste kollektionen från 2018, där du enkelt kan finna solglasögon med bra UV-skydd.

Myt #2: “Äkta solglasögon är dyra utan anledning”

Rosa Miu Miu Solglasögon i Rosa Färg

Inte sant.

Designade solglasögon genomgår strikta prover när de tillverkas för att slutligen lanseras till modemarknaden. Solglasögon från exempelvis Dior, Gucci eller Prada har vanligtvis starkare och tyngre bågar så att du inte glömmer bort de under sommarfestivalen och livslängden håller i flera år. Naturligtvis så har inte alla solglasögon med ett stort varumärke de bästa UV- och UVB-skyddet, men på eyerims hemsida så kan du med din laptop hitta de bästa genom att läsa igenom glasögonens beskrivning.

Myth #3: “Vissa är bättre än inga alls”

Runda Marc Jacobs i Tortoise skalbåge med Bruna Glas

Inte sant.

I ett försök till att skydda sina ögon så väljer många att bestämma sig för vilka sorts solglasögon som helst. Ingen bra idé alls! Det är viktigt att komma ihåg att ”billiga” solglasögon är värre än om du inte skulle ha på dig några. Om solglasögonen är ”mörka nog för en solig dag” men som inte erbjuder UVA och UVB skydd så kan de utgöra en fara för ögats hälsa – det kan förorsaka att ögats pupiller breder ut sig som i sin tur gör att farliga solstrålar träffar ögonen; något som inte är bra för någons öga. Prova exempelvis polariserade solglasögon, dem är perfekta för galna soldagar!

Myt #4: “Storleken spelar ingen roll”

Runda Oversized Chloe CE120S 724 Solglasögon i Guld/ Transparent Persikbåge med Gråa Glas

Inte sant. (På tal om solglasögon, givetvis)

Solglasögon med större glas är enligt många ögonläkare något att föredra. Du behöver inte välja bågtypen oversized, om det inte är något som du föredrar, men glaset bör vara större än ögonen och täcka ögonlocken ordentligt. Vi vet att mindre och mjuka solglasögon är inne för säsongen, så ta tag i ett par och se till att de sitter ordentligt framför dina älskade ögon.

Nu när du är medveten om alla viktiga saker som du definitivt ska undvika när du köper nya brillor, så kan du ta dig till eyerims hemsida och hitta dina perfekta och skyddande solglasögon som du drömmer om. Lycka till!

Andrea

Jag tillhör medgrundarna. Mitt område har varit att skapa innehåll och hantera sociala medier. Jag är besatt av flamingos och att resa. Jag samlar på de flesta utav mina ideér från långa bergsvandringar, och jag älskar konst och fotografi.

RELATERADE INLÄGG
Bästa sommarmärket: Möt Horsefeathers!

En annan ny månad och ett annat varumärke har lanserats bland vår kollektion. Här är sommarfavoriten - låt oss få träffa Horsefeathers!

6 skäl till att du nu ska besöka din ögonläkare

Att få hjälp vid rätt tidpunkt kan rädda synen från långvariga synproblem. Det finns 6 tecken på att du omgående bör göra en ögonkontroll.

Kvinna till kvinna – Fira internationella Kvinnodagen

Internationella Kvinnodagen kommer. Den 8 mars 2018 firas kvinnornas insatser runtom hela världen och vi firar denna dag med dem.

DISKUSSION