14.2.2018 4760 visningar 3 minuter läst

Olympiska Vinterspelen

Olympiska Vinterspelen hålls vart fjärde år och vi slår vad om att du inte kan komma till insikt om att fyra år precis har passerats! Har du någonsin undrat vilka glasögon alla dessa fascinerande idrottare har för att se så häftiga ut? Vi vet! Ta en titt och tillsammans så ska vi drömma om att vara så tuffa som dem.

Om du inte är intresserad av sport, så ska vi börja med att förklara denna speciella händelse. Vinter OS är ett anmärkningsvärt och imponerande sportevenemang. De första vinterspelen hölls 1924 i franska staden Chamonix. På den tiden så kallades eventet för ”1924 Chamonix International Winter Sports”. Under denna ”vintersports-vecka” kommer 16 länder att delta och 258 idrottsutövare att närvara. Om man jämför med förra gångens Vinter OS 2014, i Sochi där 88 länder deltog med hela 2780 idrottare. Det här visar hur tävlingen har växt på exakt 100 år. Olympierns livslängd är en av anledningarna varför händelsen är så häpnadsväckande och prestigefylld. Inte bara för idrottare, men också för människor från alla länder som är engagerade. I år så hålls Vinter OS i PyeongChang den 9:e februari fram till den 25e. Sammantaget så kommer de tävlande att utmana varandra i 7 sporter och i 15 varierande discipliner över alla dessa sporter. Men vad är det som du behöver till vintersporten för att kunna koncentrera dig fullt ut och vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för dina ögon? Glasögon, såklart! Vi har plockat fram några vintersporter tillsammans med glasögon som behövs, till alla er som är nyfikna.

Snösporter

Det finns några snösporter under OS i år, speciellt de som inkluderar någon form av skid- och brädåkning. De mest vanligaste glasögonen för dessa sporter är definitivt skidglasögon. I vissa snösporter såsom rod eller skeleton, så bär idrottarna på hjälmar som bland annat har hörlurar och kameror, samt ögonskydd och annan säkerhet som ska kunna uthärda hastigheter på 140km/h. Att inse betydelsen av god syn och ögonhälsa skrämmer verkligen inte iväg professionella skidåkare och snowboardare! Om du gillar att erövra backarna med din snowboard eller bob, så ha alltid i åtanke om att skydda ögonen ordentligt.

Sport Eyewear of the Winter Olympic Games 2018

Issporter

Det finns så mycket anständighet och infall med hänsyn till issporter. Att dessa atleter kan göra alla dessa pirouetter och hopp på isbanan är något helt galet för många utav oss som inte ens kan promenera runt stan utan alla ramla. Men även dessa mirakulösa människor kräver bra skydd för ögonen! Särskilt tävlare inom skridsåkning och short-track åkning, vars ögon kan utsättas för fara från exempelvis isbrytningar och bländningar från isbanan. Därför så bär de alla på någon form av skyddsglasögon. Tycker du om issporter även om du inte är en proffs på banan? Spana in vårt utbud av sportglasögon!

Sport Eyewear of the Winter Olympic Games 2018

I år så kommer atleterna att försöka ta hem åtminstone en utav de 102 medaljerna, skapat av designern Lee Suk-Woo utifrån koreanska alfabetet hangeul som tema. Vänligen ta en stund och uppskatta ut otroliga de är. Vi skulle gärna vilja tävla om dessa! Det spelar ingen roll om du är den framtida skidskytten eller en modig varelse med enkel kärlek för vintersport. Ta tag i ett par skyddande skidglasögon och kom ihåg att kamma hem ett par sport- och skidglasögon från 18:e februari fram till den 20:e. Med koden ”OLYMP”, så får du hela 10% rabatt på ditt köp. Vi backar upp er, segrare!

Branislav

Jag är medgrundare till eyerim - allt relaterat till branding och UX är det jag jobbar med varje dag. Jag gillar kombinationen av sport och filosofi - det finns fortfarande två eller tre böcker på mitt skrivbord bredvid gymkortet. Jag ogillar duvor och jag bär inte på glasögon även om jag borde.

RELATERADE INLÄGG
eyerim insider: kontorserien avsnitt 1

Litet eller stort, varje företag runtom i världen står starkt tack vare ett kraftfullt team. Kom, bli en eyerim insider och lär dig känna alla de fantastiska och flitiga kollegorna.

Bästa sommarmärket: Möt Horsefeathers!

En annan ny månad och ett annat varumärke har lanserats bland vår kollektion. Här är sommarfavoriten - låt oss få träffa Horsefeathers!

Åter till SILMO Paris 2017

SILMO Paris, likt årliga MiDo i Milano, är ett av de mest prestigefyllda glasögonmässorna i hela världen. I år har vi varit där och det var massivt!

DISKUSSION