24.1.2018 78999 visningar 4 minuter läst

TOPP 5: Bästa skidglasögonen för vintersäsongen 2017/2018

På väg mot bergen denna vinter? Oavsett din erfarenhetsnivå eller budget så finns det alltid ett par skidglasögon i väntan på att hittas. I år så har vi och våra glada kunder testat tiotals olika par där vi slutligen har slutfört en lista på skidglasögon som motsvarar ”det bästa av” för en mängd olika områden. Om din googlesökning drivs fram av pris, prestanda eller tekniska egenskaper så visar vi upp det perfekta valet framför dina ögon. Här är våra TOPP 5 skidglasögon tillgängliga för vintersäsongen 2017/2018.

KUNDERNAS FAVORIT: Oakley Flight Deck Prizm

Ni älskar verkligen denna! Årets bästsäljare och kundernas ultimata favorit är Oakley Flight Deck Prizm, som utför det omöjliga uppdraget åt dig. Den här ramlösa goggeln har det största synfältet och dess vackra lins maximerar din yttre synförmåga. En nackdel med den här modellen är att den bara kommer med en lins vilket självfallet är en besvikelse med tanke på priset. Men å andra sidan så har alla Flight Deck-modeller PRIZM™ teknologi som i grunden är en revolution inom linsoptik. Den här proprietära tekniken presterar över ett brett spektrum av ljusförhållanden, samtidigt som behovet att byta ut linsen beroende på ljusförändringar reduceras. Om du känner att Flight Deck förblir en aning stor för ansiktet, så kanske lillebrorn Oakley Flight Deck XM är ett val för dig. Även om XM-modellerna erhåller ungefär samma teknologier som vanliga Flight Deck, så är passformen väldigt lik Oakley A-Frame goggeln.

TOPP 5: Bästa skidglasögonen för vintersäsongen 2017/2018

TOP DUAL-LENS SYSTEM: uvex comanche TO

Här kommer en vinnare när det kommer till utbytbarhet och dubbla linssystem. Även om det var riktigt svårt att välja ut den bästa så förblir givetvis uvex egna prisbelönta take-off teknologi en höjdare i år. Med dess utbytbara lins som fästs ovanför bågen med magneter så förvandlas skidglasögonen från användning vid solljus till obehagliga väderförhållanden på ett ögonblick - genom att enkelt dra ut framlinsen. Oakleys Switchlock™ eller Ridgelock™ är en annan mästare när det kommer till utbytbarhet av linser, men uvex stjäl showen i år tack vare deras smarta lösning av multilinsteknik, och den blir således en ideal kompanjon vid alla väderförhållanden.

TOPP 5: Bästa skidglasögonen för vintersäsongen 2017/2018

EYERIMS VAL: Oakley Line Miner

Oakley Line Miner kom som en toppvinnare för säsongen och förtjänar verkligen en utmärkelse från eyerimteamet. Om du vill krossa trälinjer, svettas hårt, och inte behöva oroa dig över linsdimma så är Oakley Line Miner ett fantastiskt val för dig. Den består av Prizmteknologi som är ett av världens mest avancerade linsteknik, och kommer i 6 olika färger där var och en ger en ultimat upplevelse i en rad olika väderförhållanden (Läs mer). Dessutom så är det här den enda skidglasögonen med Prizm™ INFERNO™ lins. Tekniken bekämpar inre linsdimma med hjälp av ett knapptryck. Systemet avfrostar insidan av linsen som gör att dimman försvinner. Batteriet kan hantera upp till 30 INFERNO™ cykler med superenkel USB-laddning. Skidglasögonen passar och känns precis som en vanlig Oakley-båge. Men i övrigt så är Line Minor serien en glasögonvänlig båge. Med hjälp av OTG-kompatibiliteten möjliggörs integration av glasögonbågar. För att uttrycka det enkelt så har den här modellen allt och det kan inte gå fel med ett par fantastiska skidglasögon som denna. 

TOPP 5: Bästa skidglasögonen för vintersäsongen 2017/2018

BÄST VÄRDE FÖR PENGARNA: Bolle NOVA II

Oavsett om du är en nybörjare, eller om du inte har tillräckligt med pengar för ett par skidglasögon så är Bolle Nova II värde för pengarna då den har ett stort utbud av tekniska funktioner till ett rimligt pris. Den här modellen har en MODULATOR ™ photochromic lins som förbättrar din förmåga att avläsa terrängen under de mest extrema väderförhållandena, och dess P-80+ anti-fogbeläggning kombinerat med Flow-tech ventilationssystem förblir din syn helt dimfri. Med bara 30 euro extra jämfört med Bolle Mojo Serién, så får du högre kvalité på din lins, och om du är ute efter en hyfsad nybörjarbåge så är detta rätta valet.

TOPP 5: Bästa skidglasögonen för vintersäsongen 2017/2018

DEN BÄSTA OTG: Smith Knowledge OTG

Goda nyheter för dig som bär på glasögonbågar: det finns ett stort antal over-the-glasses (OTG) glasögon på marknaden. Det är svårt att bara välja en, men Smith Knowledge OTG blir vårt favoritval för glasögonbärare i år. Den har en stor goggelvolym som gör att din dag känns behaglig snarare än en syssla. Utöver Smith Knowledge OTG så är Oakley Airbrake en annan favorit bland våra kunder. Förra årets uppgraderade version Airbrake XL har ett populärt Stormtrooper-utseende med en stor sfärisk lins likt Oakley Flight Deck serien som inkluderar en Prizmlins.

Det var allt! Vår TOPP 5-lista för säsongen 2017/2018. Låt oss få veta vilken din favorit är, eller spana in hela vårt sortiment av skidglasögon här och ta reda på hur du väljer den perfekta bågen för dig i den här artikeln.  

Adam

Jag är chef över logistikavdelningen. Jag är en passionerad fotograf och teknolog där min kamera alltid finns tillgänglig för användning. Jag har haft på mig glasögon sedan tidig barndom och är stolt över mina matlagningskunskaper - bakning räknas inte med.

RELATERADE INLÄGG
Storleken avgör - Hur man väljer rätt storlek på glasögon

Ta reda på hemligheten för välja rätt bågstorlek. Spana in några användbara tips för att säkerställa att dina nya glasögon perfekt passar ditt ansikte.

Solglasögon för din ansiktsform: RUNDA ANSIKTEN

Bli inspirerad av olika former och färger på eyerim.se och ta reda på vilka solglasögon som passar runda ansikten!

Hur man upptäcker äkta Oakley solglasögon

Nu kommer en till guide för att upptäcka autentiska glasögon. Lär dig skilja på falska Oakleymodeller från genuina - redan vid första ögonblicket.

DISKUSSION