Fri leverans   |   30 dagars ångerrätt

Frågor och svar

Vad är eyerim?

eyerim är en användarvänlig onlinebutik som säljer äkta designade solglasögon, receptbelagda glasögon och skidglasögon.

eyerim erbjuder någonting för alla. Vi har alla tiders favoriter så som Ray-Ban och handgjorda kollektioner från självständiga tillverkare, samt funktionella sport ramar till de mest berömda designade märken.

eyerim erbjuder gratis frakt till alla EU länder. Tack vare vår 30-dagars returpolicy, kan du handla utan risk. Alla våra produkter är 100% äkta och har 2 års garanti.

Varför köpa glasögon online?

Att köpa glasögon online är både säkert och extremt bekvämt. Och viktigast, att köpa designade solglasögon, receptbelagda glasögon och skidglasögon hos eyerim är upp till 60% billigare jämfört med återförsäljarbutiker.

Dessutom är det ingen butik som kan matcha vårt breda sortiment. Offlinebutiker har vanligtvis bara upp till 500 par vilket knappast kan tillfredsställa kundernas stora efterfrågan. Hos eyerim finns tusentals produkter som ständigt uppdateras, så att du aldrig missar den senaste kollektionen.

Hur kan jag betala?
  • Kreditkort - vi accepterar alla större kreditkort, inklusive VISA, MasterCard och American Express.
  • PayPal
  • BitCoin - vi är unga och innovativa, därför väljer vi att också anamma världens yngsta och ledande digitala valuta!

Onlinebetalningar med eyerim går blixtsnabbt och är fullständigt säkert. Alla transaktioner behandlas via en krypterad betalningsgateway och vi skyddar din finansiella information med industriledande säkerhet och bedrägeripreventiva system.

När din beställning väl är genomförd, kommer du att motta ett bekräftelsemejl och transaktionskvitto.

Är glasögonen 100% original?

Ja. Alla produkter som säljs hos eyerim är 100% original.

Alla produkter som säljs på eyerim är 100% original. Varje modell levereras i sin ursprungliga förpackning tillsammans med dess tillbehör. Om det tillhandahålls av leverantören så skickas det med ett äkthetsintyg som också finns med i paketet.

eyerim är en officiell återförsäljare av Ray-Ban och alla andra varumärken som visas på hemsidan. Vi arbetar direkt med marknadsledare inom glasögonindustrin såsom Luxottica och Safilo som tillverkar varumärken som Ray-Ban, Oakley, Prada, Tommy Hilfiger, Michael Kors och mycket mer, i årtionden från Italien. Läs mer här.

Dessutom så har vårt team tagit vara på människors ögon över hela Europa i mer än 3 år nu, där vi erbjuder designersolglasögon och receptbelagda glasögonbågar i över 80 världskända märken och med detta, tror vi, skulle det inte vara möjligt att sälja falska produkter, eller hur? Hos eyerim arbetar vi hårt med att erbjuda 100% tillfredställelse och vi lovar ingenting annat än kvalitet, hög standard och utmärkt service till alla våra kunder.

Hur vet jag att glasögonen passar mig?

Bara genom att känna till några grundregler och verktyg blir valet av rätt par spännande och mycket enkelt.

För att begränsa urvalet kring det du har tänkt dig, kan du utnyttja ett flertal sökfilter såsom märke, färg, bågform, pris och mycket mer! Den viktigaste aspekten att beakta är din ansiktsform:

Runda ansikten är vanligtvis lika breda som de är långa med en rund käklinje och runda kinder. Kinderna är fyllda och bredare än pannan. Vi rekommenderar rectangular framesrektangulära bågar, lämpligast med starka linjer, för att visuellt mjuka upp dina kindben. Halvrimmade bågar är ett utmärkt val för att visuellt förlänga ditt ansikte.

Fyrkantiga ansikten har kindben, panna och käklinje i samma bredd. Du bör prova runda, ovala eller cat-eye-bågar som mjukar upp käken. Om du letar efter rektangulära bågar ska du försäkra dig om att de har rundade kanter.

Om ditt ansikte är längre än det är brett (om du har en lång panna, höga kindben och rund käklinje), bör du prova bågar med bredare linstäckning. Oversize bågar är ett bra val för dig. Detta ger illusionen av extra ansiktsbredd och hjälper till bryta upp ansiktets längd.

Hjärtformade ansikten, också kända som triangulärformade ansikten, karaktäriseras av en bred panna och smala kinder. Ditt val bör vara fyrkantiga eller rektangulära bågar för att balansera din ansiktsform. Runda och ovala bågar passar också denna typ av ansikte.

Ovala ansikten har kindben som är lite bredare än panna och kinder, vilket påminner om äggets form. Ovala ansikten anses vara den perfekta formen och bör kunna bära de flesta sorters bågar. Du kan experimentera fritt med olika former. Storleken är den viktigaste aspekten.

Om du har frågor om mode eller tekniska frågor om glasögon, kan du kontakta oss på kontakta@eyerim.se så är vi mer än glada att kunna hjälpa dig.

Finns det en garanti med glasögonen?

Ja. eyerim erbjuder en egen 2-årsgaranti för alla produkter.

För vissa tillgängliga märken hos eyerim får du en internationell tillverkargaranti. För andra märken kan det tyvärr vara så att garantin inte finns tillgänglig i just ditt land på grund av territoriella restriktioner. För att försäkra oss om din absoluta riskfria köpupplevelse har eyerim beslutat att erbjuda en 2-årig garanti på alla produkter.

Garantin täcker alla tillverkningsfel* utan några undantag. Garantin täcker inte skador på bågar och linser som orsakats av dagligt slitage (t.ex. repor) på varan och skador på grund av missbruk av produkten eller en olycka.

För att värdera huruvida defekten ligger under garantin, vänligen förse oss med bilder och beskrivning av felet på kontakta@eyerim.se.

*Tillverkningsdefekter är brister som uppkommit under tillverkningsprocessen och inte i överensstämmelse med tillverkarens standarder som fastställts för den specifika produkten (defekta gångjärn, missfärgning osv). Tillverkningsdefekter inkluderar inte designdefekter som kan hänföras till produktens design snarare än till tillverkningsprocessen. Tillverkningsdefekter inkluderar inte heller skador som uppkommit genom produktmissbruk eller olycka eller din egen användning av produkten.

Hur ska jag ta hand om mina glasögon?

Solglasögon, receptbelagda glasögon och skidglasögon kräver noggrann behandling.

Felaktig skötsel kan leda till repiga linser och försämrad vision. Det enklaste sättet att undvika skador är att alltid bevara glasögonen i sitt skyddsfodral.

För rengöring så rekommenderar vi att använda en mjuk putsduk och en särskild rengöringsmedel för glasögon. Använd aldrig näsdukar, pappershanddukar eller kläder då rester av damm och fibrer kan lämna repor. Undvik också att använda tvål, schampo, tvättmedel och glasrengöringsmedel. Dessa innehåller oftast aggressiva ämnen som sönderdelar linsbeläggningar.

Hur märker jag av falska glasögon?

Förfalskningar är falska kopior som säljs med avsikt att dra nytta av värdet från den riktiga produkten.

Medan falska klockor och handväskor utgör en relativ liten risk för kunden, så är falska solglasögon en extremt farlig vara. Då de tillverkas av billigt material så uppfyller de inga säkerhetskrav och saknar oftast beläggning som hindrar skadliga UV-strålningar. Att bära på falska glasögon kan skada dina ögon mer än om du inte skulle bära några alls.

Vårt engagemang för kvalité finns inbäddat inuti eyerims DNA. Alla produkter på vår hemsida är äkta samt autentiska. Tillverkningen sker mestadels i Italien (Ray-ban, Prada, Person,…) eller i USA (Oakley) och de använder den högsta linstekniken som säger farväl till skadliga UV-strålar till 100%.

Att handla hos eyerim är en garanti för mottagandet av äkta varor. Men utifall du vill prova lyckan någon annanstans så finns det ett par generella regler att följa:

  • Priset. Märkesglasögon har sitt värdefulla pris. På eyerim försöker vi alltid erbjuda de lägsta möjliga priserna. Om du hittar något som är betydligt billigare eller verkar bara ”för bra för att vara sant”, så är det med stor sannolikhet en bluffvara.
  • Detaljer. Alla genuina glasögon tillverkas av material med hög kvalité. Detta genom att använda de finaste tillverkningsprocesserna som finns tillgängliga. Tempel gångjärnen är vanligtvis formade med ett enda stycke metall. Låskolven bör med försiktighet skruvas fast i glasögonen, och inte limmas eller hållas ihop av smält plast. Varumärket på utsidan av templet bör vara präglad, inte tryckt.
  • Tryckta modellnummer. Innersidan på vänstra templet har alltid ett modellnummer och information om storlek. Textstorleken, avståndet eller placeringen bör vara likartad och läsbar, även för extremt tunna metall tempel som exempelvis Ray-Ban Aviator.
  • Färg. Plastramar är antingen snittade av ett enda stycke organiskt acetat eller formade av infärgad plast. Om du skär igenom ramen så ska innersidan av plasten vara densamma som på utsidan. Äkta solglasögon färgas aldrig.
  • Förpackning. Genuina glasögon tillkommer alltid med en märkt låda/box etiketterad med streckkod, tillverkningsinformation och modellnamn.
  • Vikt. När du håller i riktiga glasögon så ska de ha en viss tyngd. De ska kännas fasta och verkliga, inte ovanligt lätta eller svaga. Om de inte förhindrar en vind från att blåsa iväg ett par papper så är chansen stor att de är falska.
  • Klistermärket. Om det finns ett klistermärke på linsen så ska limmet inte lämna några rester när det dras bort. Klistermärket ska vara statiskt fästad, och inte med något vanligt lim.