Polariserade solglasögon är inte bara en av de mest välbesökta kategorierna hos eyerim, utan även en av de med flest frågor. Vad är polariserade linser? Är din syn oskyddad om du inte köper polariserade solglasögon? Vilka är fördelarna? Men det viktigaste, är de värda att betala extra för?

Vad är polarisering?

Talar vi i fysiktermer, är ljus en elektromagnetisk våg som vibrerar åt multipla geometriska riktningar i rymden. Alla gemensamma källor av ljus vi känner till (solen, lampan i ditt rum eller ett ljus) skapar opolariserat ljus. Det betyder, att de elektriska laddningarna vibrerar åt många riktningar. Processen att göra om opolariserat ljus till polariserat kallas polarisering och, väldigt grovt, säkerställer det så att ljuset endast vibrerar i en riktning.

Är du redan utmattad? Som tur är, är detta inte en blogg om forskning, så låt oss förklara detta för dig “på ett sätt som till och med din mormor skulle förstå”.

Det finns två sorters ljus: vertikalt, (‘det bra’) och horisontellt (‘det dåliga’). Vertikalt kommer från himlen för att spridas och absorberas av objekt runt omkring oss. Detta gör så vi kan se. Horisontellt är den del av ljuset som reflekteras från släta ytor och strålar in i våra ögon och gör så vi inte kan se. Detta är ett fenomen som vi kallar för att blända.

Betyder det att opolariserade solglasögon inte skyddar mina ögon?

Nej, inte alls. Alla solglasögon som är märkta är försedda med 100% UV filter som möter de högsta kraven inom EU. Utan undantag, blockerar linserna som är tillgängliga hos eyerim de skadliga strålarna och ger perfekt UVA, UVB & UVC skydd. Polariserade linser erbjuder den magiska teknologin med extra anti-bländ komfort.

Så vad är polariserade solglasögon bra för och varför behöver du dem?

Polariserade solglasögon är bra vid bilkörning, förhindrar irriterande och i många fall att farligt ljus reflekteras från ytor på vägen eller motorhuvar hos andra bilar. Fiskare och sjömän, å andra sidan, behöver polarisation, så att de undviker att bländande strålar reflekteras från vattnet. Tillika, polariserade solglasögon är perfekta under din semester för att filtrera bort ljus som reflekteras, inte enbart från havet eller sanden, utan även snö och is.

Utomhusentusiaster som joggare, vandrare, cyklister eller golfare, kan alla njuta av ett klarare synfält tack vare polariseringsteknologin. Alla skid eller snowboardåkare kan tala om hur lätt det är att missa hål eller andra hinder i backen på grund av bländning.

what is polarization and polarized sunglasses watersportswhat is polarization and polarized sunglasses hikingwhat is polarization and polarized sunglasses wintersportswhat is polarization and polarized sunglasses cyclingwhat is polarization and polarized sunglasses fishing

Vilka polariserade linser är bäst?

I allmänhet, alla internationellt hyllade märken tillverkar polariserade filter av utomordentlig kvalitet. Det finns vissa tillverkare, hursomhelst, som tar utvecklingen av teknologin ett steg längre Låt oss lära känna dem.

Polariserade solglasögon från Oakley är förverkligande av företagets engagemang mot konstant optisk utveckling. Oakley HDPolarized Technology tar bort behovet av att lim eller filter sätts på linsen. De är gjutna som singel-lager lins och kombinationen med Oakley’s High Definition Optics® (HDO®) teknologi gör dem till en av de klaraste linserna som finns tillgängliga på marknaden.

Maui Jim polariserade solglasögon föddes på Hawaii, en av de vackraste, färgrikaste platserna på jorden. Det var därför Maui Jim utvecklade sin PolarizedPlus2® teknologi för att avancera från vanlig enkel polarisation. Deras linser stoppar inte enbart intensivt horisontellt ljus, utan säkerställt även att du ser omgivningen i sina sanna levande färger och detaljer. Deras motto säger allt: ”Färg. Klarhet. Detaljer.”

Polaroid är märket som tog polariserade solglasögon till folket. Som märkets namn säger, alla deras produkter, från billiga solglasögon för alldagligt bruk till Polaroid Premium linje och urval för barn, presenterar polariserade linser. Polaroid’s UltraSight™ linser görs av nio funktionella element vilka inkluderar reptålig beläggning på både yttre och inre ytan.

Till sist, hur kan vi möjligen ha glömt att nämna ikonen av polarisation? Ray-Ban polariserade solglasögon skapades till en början för piloter, vilka måste utstå extrema nivåer av direkt solljus. Mer än 70 år av utveckling garanterar visuell klarhet, förbättrad kontrast och minimala nivåer av ansträngning för ögat. Ray-Ban erbjuder polariserade linser i mängder av färgvariationer för alla deras tidlösa klassiker, inklusive Aviator, Wayfarer och Clubmaster.

Är det värt det?

En bra fråga som vi alla ställt oss – är polariserade solglasögon värda sitt pris? Låt oss summera deras för- och nackdelar objektivt. Spelar ingen roll om du spenderar din dag aktivt under solen, kör bil, cyklar eller om vandring är din passion, är polariserade solglasögon det bästa valet för dig. De:

●   Minskar reflektioner och bländningar vid snö och vatten

●   Reducerar ögonmattning

●   Ökar din siktkomfort och tillåter dig att se saker i sina ljusaste kontraster

●   Förbättrar klarhet i synen och kontraster för markobjekt

Å andra sidan, även om polariserade linser förbättrar kontrast och ger bättre skydd, har de i vissa fall även nackdelar. Eftersom de skapar effekt av att en bild på skärmen försvinner i vissa vinklar, reducerar de synligheten hos bilder producerade av LCD-skärmar (Mobiltelefoner, GPS-enheter, Uttagsautomater). Piloter eller operatörer av tunga maskiner, till exempel, är ofta förbjudna att använda polariserade solglasögon.

Trots några få nackdelar, tror vi att polariserade solglasögon utan tvekan är det bästa valet för dig! Vare sig du går ut och joggar eller spelar golf på helgerna, åker till jobbet eller helt enkelt ligger och solar, är polariserade linser något du måste ha. För mig personligen, att få mina första hopfällbara Persol Steve McQueen fick mig att gå igenom samma erfarenhet som när jag köpte min första iPhone. Visst, man kunde svara i telefon även i den gamla telefonen, kolla email och ta bilder. Men som många skulle tala om för dig, efter att blivit fast i det otroligt lätta användandet och prestandan iPhone erbjuder, finns det ingen chans att jag skulle byta tillbaka. Med polariserade solglasögon är det likadant.

Så vad tycker du? Är polariserade solglasögon något för dig? Kolla in hela vårt erbjudande av polariserade solglasögon nu. Var inte orolig om du inte är 100% säker på ditt val. Hos eyerim, har vi en 30 dagar returpolicy – om du inte är övertygad av dina nya polariserade solglasögon, kan du helt enkelt returnera dem till oss. Vi slår vad om att du kommer att älska dem!

 


I denna artikel inspirerades vi av dessa bilder:

www.oakley.com/en/evzero-path-prizm-daily-polarized/product/W0OO9308PZDP
https://illuminataeyewear.com/public/upload/files/polarized.JPG
https://cdn.fotoagent.dk/custom_design_module/12160/images/technology/lens_performance/filter_8.jpg
https://www.sunglasswarehouse.com/blog/wp-content/uploads/2015/04/sw_polarized_fallback.jpg
https://davidjann.com/wp-content/uploads/2016/11/Polarized-vs-Non-Polarized-Sunglasses-1140x600.jpg
https://speert.com/product_images/uploaded_images/polarization-simulation-text.jpg